Βασιλική - Στούντιο George στη Λευκάδα, στη Βασιλική

Βασιλική

Στα νότια του νησιού, προστατευμένη από ένα φυσικό κόλπο, το χωριό Βασιλική εκτείνεται στην ακτογραμμή και την κοιλάδα. Η κεντρική παραλία (με βότσαλο) της Βασιλικής (200 μέτρα από τα George studios) είναι καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και κέντρα θαλάσσιων σπορ (ιστιοσανίδα και καταδύσεις). Στο δυτικό άκρο του κόλπου η παραλία είναι αμμώδης και ρηχή ενώ στο δρόμο προς την παραλία Αγιοφύλι υπάρχουν μερικές μικρότερες παραλίες.

Η περιοχή φιλοξενεί πολλά ωραία καταλύματα, κάμπινγκ, πολλά καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια. Υπάρχουν σούπερ μάρκετ και αρτοποιεία (τα πλησιέστερα απέχουν 100 μ. από τα στούντιο George), κρεοπωλεία και παντοπωλεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων / σκούτερ και ATV (200 μέτρα μακριά), φαρμακείο και ιατρικό κέντρο.

Η Βασιλική είναι το ιδανικό μέρος για να εξερευνήσετε το νησί, τα ορεινά χωριά και τις παραλίες στα δυτικά του νησιού, ενώ το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε το δείπνο ή το ποτό σας σε μια από τις τοπικές ταβέρνες και μπαρ δίπλα στο λιμάνι.

Εκτός από τις παραλίες μερικά από τα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι:

- τα γραφικά Σύβοτα για δείπνο ή ποτό
- το Ακρωτήριο Δουκάτο για ένα ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και μια επίσκεψη στο κοντινό μοναστήρι
- το ορεινό χωριό του Σύβρου και το Μουσείο Ελιάς
- το οινοποιείο Λευκαδίτικη Γη
- το ορεινό χωριό Καρυά για έναν καφέ στην πλατεία κάτω από τα παλιά πλατάνια
- τη Μονή Φανερωμένης
- το Νυδρί και τους καταρράκτες Δημοσάρη
- την πόλη της Λευκάδας

Υπάρχουν κρουαζιέρες από το λιμάνι της Βασιλικής και Νυδριού στα κοντινά νησιά Καστός, Κάλαμος, Μεγανήσι, Ιθάκη και Κεφαλονιά, καθώς και ενοικιάσεις μικρών ιδιωτικών σκαφών (στο Νυδρί και στα Σύβοτα).